Bestuursblog Februari

Februari. Voor SPiN de maand van Psypop, het debat en weer een geweldig SPiN-feest. Maar voor de zuiderlingen onder ons (en dat zijn er nogal wat in Nijmegen) vooral de maand van carnaval. Of zoals sommige van mijn bestuursgenoten zouden zeggen: carnavál. Het zal jullie door de manier waarop ik praat (wat sommige van mijn bestuursgenoten ABN noemen. Zelf zou ik dat natuurlijk nóóit zeggen) waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat ik niet uit het zuiden kom. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet van carnaval hou. Of beter gezegd, ik hou niet van carnavalsmuziek. Grote kans dat als er in de Fuik weer eens zo’n nummer voorbij komt, je mij met m’n armen over elkaar en een chagrijnige kop ziet totdat het nummer voorbij is. Ik ben er gewoon niet aan gewend, en zal er ook niet aan wennen.

SPiN-feest: Los in het Sprookjesbos

Er was eens... Een studievereniging die op woensdag 25 maart weer een legendarisch SPiN-feest neer gaat zetten. Ga op deze speciale avond, waar je o.a. voor maar €2,- boswandelingshotjes kunt scoren, verkleed als je favo sprookjesfiguur! Sneeuwwitje, Robin Hood, Roodkapje of Repelsteeltje, jij mag het verzinnen! Kom feesten bij ons op het 'Los in het Sprookjesbos'-feest! Het zal zoals altijd weer plaatsvinden in de Drie Gezusters, die omgetoverd zal worden tot heus sprookjesbos. Voor leden is de entree gratis, niet-leden betalen €3,-. Ook zal de gratis fust rond 23:00 uur zijn intrede doen, dus wees op tijd! Tot de 25e!

Excursie Dondersinstituut

Heb jij altijd al willen weten hoe het er in een onderzoekslab aan toe gaat? Wil jij de research master doen en alvast een kijkje nemen in je toekomstige werkveld? Schrijf je dan in voor de excursie naar het Donders Instituut in Nijmegen op 26 maart! We vertrekken gezamenlijk vanaf de universiteit om 13:45 uur. Aanvang excursie 14:00 uur. SPiN-leden: gratis / niet SPiN-leden: 1 euro. De inschrijving start voor leden op 12 maart en voor niet leden op 13 maart op de SPiN-kamer.

Boekenverkoop

Vanaf deze week kun je weer een maand lang met korting je boeken bestellen via onze boekenwebshop! Voor vragen over het bestelproces kun je natuurlijk altijd even langskomen op de SPiN-kamer, of een mailtje sturen naar onderwijs@spin-nijmegen.com.

Lijkt het je overigens leuk om een medestudent te helpen door middel van het geven van bijles, en een centje bij te verdienen? Stuur dan ook gerust een mailtje.

Tips voor studenten: Druk van de vaste lasten verlagen

Een bepalend thema die de media beheersen zijn de vaste lasten. Of dit nu gaat op programma's op televisie of reclamespotjes op tv, radio of internet. Continu wordt er door internetproviders , energieleveranciers en verzekeringsmaatschappijen gewezen op gunstige tarieven en hoeveel je wel niet zou kunnen besparen. Aanleiding voor ons om deze drie eens te bekijken en wat vrijblijvende tips mee te geven.

Internetproviders

Voor internetproviders en televisie aanbieders, zoals KPN, Ziggo, Tele2 en UPC geldt in meer of mindere mate hetzelfde als bij energieleveranciers. De producten zijn sterk vergelijkbaar, maar de prijsverschillen zijn vaak groot. Toch laten de internet aanbieders zich minder goed vergelijken vanwege vele kleine nuanceverschillen. Zo biedt de één een hoge uploadsnelheid of juist downloadsnelheid bij internet. Ook zijn er aanbieders die een gratis modem leveren of juist aan gratis monteur om alles te installeren. Wanneer je zelfs zou kiezen voor interactieve televisie, dan worden mogelijkheden nog groter, zoals een hd-recorder met of juist zonder korting. Gerenommeerde aanbieders, zoals je kan zien aan de tarieven van KPN, hanteren ook voor hun klantenservice relatief dure tarieven. Ook zijn er meer garanties voor reparaties en zogenaamde "up-time'. Budget aanbieders geven deze garantie niet of op een minder hoog niveau. De tarieven zijn er dan ook naar. Weeg daarom af wat je belangrijk vindt en kies voor een partij die daarbij het laagste tarief hanteert.

Nieuw op de site!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, zijn er een aantal nieuwe pagina's aan de website toegevoegd! Zo kun je als je benieuwd bent naar de geschiedenis van SPiN, hier meer lezen over de oprichting. Daarnaast schrijft het bestuur elke maand een bestuursblog, die je vanaf nu hier kunt vinden. Ook kan je de stukken voor de ALV's nu makkelijker vinden onder 'Documenten'. Meer weten over de oud besturen kan hier.
Tot slot is er vanaf nu ook een aparte pagina voor actieve leden! Hier kunnen actieve leden alle documenten terug vinden die voor hen van belang zijn en bovendien komen hier ook alle foto's van de SocialCie activiteiten te staan.

Batavierenrace 2015

Hou je ook van sporten en feesten? Dan hebben wij de activiteit voor jou! De 43e Batavierenrace staat namelijk weer voor de deur. Van 24 tot 26 april vindt het plaats: de leukste estafetteloop voor studenten van Nijmegen naar Enschede, en SPiN is er bij!
Voor maar €25,- voor SPiN-leden en €27,50 voor niet-leden krijg je een weekend vol sport, feest, gezelligheid, eten, drinken (lees: bier), massages en spierpijn niet te vergeten. Wat wil je nog meer?!

Wil je meedoen? kom dan vanaf 3 februari naar de SPiN-kamer om je in te schrijven, maar wees snel want er zijn maar 22 plekken. Je kunt je inschrijven op loopafstand variërend van 3,4 tot 10 kilometer, dus je kan een afstand kiezen die bij je past (LET OP: Wanneer je vroeg komt, heb je natuurlijk meer kans op je favoriete afstand). De SPiN-kamer is vanaf 10 uur geopend en je kan zowel contant betalen als pinnen.

Tot dinsdag!

Opvolgers gezocht!

Het lijkt nog zo ver weg, maar ook wij moeten beginnen met het zoeken naar opvolgers. Ben jij volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging, een unieke kans om jezelf te ontwikkelen, een jaar vol ontzettend leuke activiteiten en heel veel gezelligheid? Wil jij je netwerk verbreden, ervaren hoe het is om met een team samen te werken en je CV verbreden? Dan is een bestuursjaar bij SPiN wellicht iets voor jou!

Om je wat beter in te lichten over wat zo'n jaar precies inhoudt, heeft het bestuur op maandag 9 februari een bestuursvoorlichting georganiseerd. Ieder bestuurslid heeft wat verteld over zijn of haar taken binnen het bestuur en wat hier verder allemaal bij komt kijken. Wil je de slides van deze presentatie bekijken? Mail dan naar info@spin-nijmegen.com.

Er zullen nog verschillende activiteiten rondom het zoeken van opvolgers georganiseerd worden, dus houd de site en Facebook hiervoor goed in de gaten. Daarnaast kun je ook een dagje meelopen met een bestuurslid of een keertje een vergadering van het bestuur bijwonen. Hiervoor kun je ook mailen naar info@spin-nijmegen.com. Voor vragen kun je ook altijd langs de SPiN-kamer komen!