Studiereisblog van Sabine Scharwächter

Na vorig jaar New York bezocht te hebben, was het dit jaar tijd voor SPiN om “het New York van het Oosten” op te zoeken: het veelzijdige en bruisende Hong Kong! Op 28 april was de dag eindelijk daar en zouden we beginnen aan de urenlange overtocht naar het Verre Oosten, maar eenmaal hoog boven de wolken zaten we allemaal redelijk comfortabel en vloog de tijd voorbij. Toen we eenmaal de eerste aanblikken van de voormalig Engelse kolonie konden aanschouwen, dachten we voor een split-second dat we in het verkeerde vliegtuig waren gestapt, want de wolkenkrabbers die hoog boven ons uit torenden deden ons even geloven dat we in het New York van de Verenigde Staten waren beland. Echter verraadden de Chinese tekens op de vele neonborden, de kleine Aziatische mensen en de penetrante lucht op straat waar we werkelijk waren – we konden het op dat moment haast niet geloven – maar we stonden toch écht aan de andere kant van de wereld, en wel in het grote, geheimzinnige China.

Studievereniging Halo zoekt nieuwe bestuursleden!

Begin jij in februari 2016 met de master Gezondheidszorgpsychologie? Ben jij op zoek naar een extra uitdaging en wil je tegelijkertijd je CV uitbreiden? Dan is een (parttime) bestuursjaar (sept 2016 – sept 2017) bij SV Halo wellicht iets voor jou! Halo is de studievereniging voor de master Gezondheidszorgpsychologie en organiseert zowel informele als formele activiteiten. Als bestuurslid zal je je bezig houden met het organiseren van deze activiteiten.

Tag der Neugier: „Karriere mit exzellenten Rahmenbedingungen - Das Forschungszentrum als Arbeitgeber"

am 5. Juni lädt das Forschungszentrum Jülich zum Tag der Neugier ein. Von 10 bis 17 Uhr können Sie an diesem Tag den Campus erkunden, Forschung hautnah erleben und mit Mitarbeiterinnen und Mitarbeitern ins Gespräch kommen.

Gerne möchten wir Sie auf einen besonderen Auftritt in der German Research School (GRS, Gebäude 16.15) aufmerksam machen: Unter der Überschrift „Karriere mit exzellenten Rahmenbedingungen - Das Forschungszentrum als Arbeitgeber"präsentieren sich insgesamt zwölf Partner aus administrativen und wissenschaftlichen Bereichen.

Studieboeken voor periode 4 nu online verkrijgbaar!

Kun je ook helemaal niet wachten om nieuwe, spannende vakken zoals Inleiding Gedrag, Ethiek of Psychotherapie te volgen? Dan kun je vanaf nu bij ons via http://spin.itdepartment.nl de studieboeken voor periode 4 bestellen! Op Nederlandstalige boeken ontvangen leden gedurende de bestelperiodes de maximaal wettelijk toegestane korting van 10% en daarbuiten de maximaal toegestane korting van 5%. De bestelperiode voor onderwijsblok 4 loopt nog tot 2 mei 2016.

Tips voor studenten

Druk van de vaste lasten verlagen

Een bepalend thema die de media beheersen zijn de vaste lasten. Of dit nu gaat op programma's op televisie of reclamespotjes op tv, radio of internet. Continu wordt er door internetproviders , energieleveranciers en verzekeringsmaatschappijen gewezen op gunstige tarieven en hoeveel je wel niet zou kunnen besparen. Aanleiding voor ons om deze drie eens te bekijken en wat vrijblijvende tips mee te geven.

Bericht van de voorzitter

Vol enthousiasme en gedrevenheid ben ik begonnen aan dit bestuursjaar. Ik had de eer om de voorzittersfunctie te vervullen en had het geluk om in een gemotiveerde, gezellige groep terecht te komen die SPiN dit jaar bestuurt. Je zou denken, wat kan er misgaan?

Helaas laat mijn gezondheid mij net dit jaar in de steek. Ik heb dan ook moeten concluderen dat ik niet langer in staat ben om mijn bestuursfunctie uit te oefenen. Ik wil iedereen bedanken voor het super leuke en leerzame eerste deel van het jaar. Het was een onvergetelijke tijd! Veel succes en vooral veel plezier nog dit jaar!

Groetjes,

Jelle van Hattem

Pagina's