Excursie Vincent van Gogh

Zit jij te denken aan een opleiding in de Klinische psychiatrie en wil je graag meer weten over de mogelijkheden na je master? Ga dan mee met de excursie naar Vincent van Gogh, een topklinisch centrum voor neuropsychiatrie.

Vincent van Gogh is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van patienten met zeldzame, onbegrepen of therapieresistente psychiatrische aandoeningen. Tijdens deze excursie zal verteld worden over het centrum zelf en ook zal er door een psycholoog verteld worden hoe de weg van de universiteit naar het werkveld eruit kan zien. Daarnaast zal er informatie gegeven worden over de financiering en de organisatie van de GGZ en zal er een casus uitgebreid besproken worden door een klinisch psycholoog. Na de lunch om 12.15 uur zal de excursie afgesloten worden met een bezoek aan museum Psychiatrie Venray. Hier wordt de toestand van vroeger weergegeven met betrekking tot de verpleeg-, woon- en arbeidstherapiesituatie.

Wil je graag deelnemen aan deze interessante excursie? Stuur dan een mail naar lec@spsnip.nl (vergeet niet het excursienummer te vermelden, of je lid bent van SPiN of SPS-NIP, aan welke universiteit je studeert en je mobiele nummer. Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus schrijf je vandaag nog in!

Datum: woensdag 24 september
Tijd: 10:30 uur - 14:30 uur
Locatie: Venray
Excursie nr: 2
Kosten SPiN-leden/SPS-NIP leden: gratis
Niet leden: €4,95

Eerstejaarsweekend

Het is zo ver: de zomer komt langzaam tot een eind, en met je psychologiestudie in mighty Nimma is de leukste tijd van jouw nog jonge leven begonnen! Om echter te voorkomen dat je jezelf verliest in de geweldige oceaan vol van rondzwemmende vissen (lees: de universiteit) moet je maar snel een grote zwerm vinden die je kunt volgen.

Daarom biedt SPiN je, voordat de bladeren zich rood verven en de koude winden over de zeeën waaien, de mogelijkheid om je studiegenoten beter te leren kennen op het legendarische jaarlijkse eerstejaarsweekend!

Van 17 tot 19 oktober 2014 zullen wij allemaal “Under the Sea” gaan, dus wees geen landkrab en schrijf je voor maar €25 in op de SPiN-kamer. Dit kan vanaf woensdag 10 september (let op je kunt alleen pinnen). Eten, drinken en ontzettend veel gezelligheid zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Wees dus snel, want vol = vol!

Wij hebben er zin in!

Bedrijvendag

Wil je ook graag een keer kennis maken met de praktijk van het psychologen vak? Heb je altijd al eens willen weten hoe hypnotherapie bijdraagt aan de behandeling van bijvoorbeeld ADHD? Of vind jij het interessant om meer te weten te komen over de rol van muziek bij de behandeling van een eetstoornis? Kom dan naar de jaarlijkse Bedrijvendag van SPiN op 17 september!

Diverse sprekers uit verschillende vakgebieden komen iets vertellen over hun werkzaamheden binnen de psychologie. De Bedrijvendag zal dit jaar in de avond plaatsvinden van 18.30 – 21.45 uur en is opgedeeld in drie rondes. Per ronde kan voor één lezing gekozen worden. Vakgebieden die onder andere aan bod komen zijn: rechtspsychologie, loopbaanbegeleiding, hypnotherapie en klinische psychologie. Voor een volledig overzicht van de rondes en sprekers kan je kijken op spin-nijmegen.com/activiteiten.

Ben je dus benieuwd waar je allemaal terecht kan na je opleiding? Kom je dan vanaf maandag 8 september inschrijven op de SPiN-kamer. Inschrijven kan dagelijks, tot op de dag zelf mits er nog plaatsen zijn. Wees er snel bij, want vol = vol. Prijs: leden €2,- en niet-leden €3,-.

 

On the Sofa with... Pieter Derks!

Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat 50 JAAR!

In het kader van deze gebeurtenis organiseren de studieverenigingen SPiN, CognAC, Umoja, Den Geitenwollen Soc., Postelein, Mycelium en Halo samen met de faculteit een speciale activiteit voor FSW studenten: On the Sofa with Pieter Derks! Tijdens deze activiteit gaat Rachid Finge (bekend van o.a. NOS op 3) met Pieter in gesprek en natuurlijk krijg jij de mogelijkheid om hem het hemd van het lijf te vragen!

Voorlichting actief lidmaatschap

Wil jij alles uit je studententijd halen? Heel veel gezellige mensen leren kennen? Leren samenwerken en organiseren? Misschien is actief lidmaatschap bij SPiN dan wel wat voor jou!

Op dinsdag 16 september is er een voorlichting over actief lidmaatschap. Deze voorlichting zal gehouden worden in E.2.53 en begint om 12.30u. Tijdens deze bijeenkomst zullen we kort toelichten welke commissies er zijn en hoeveel tijd je hier gemiddeld mee kwijt bent.

Ben jij enthousiast of wil je meer informatie over actief lidmaatschap? Kom dan naar deze voorlichting! Je kunt je hier ook direct aanmelden door een inschrijfformulier in te vullen.