Bestuursblog Februari

Februari. Voor SPiN de maand van Psypop, het debat en weer een geweldig SPiN-feest. Maar voor de zuiderlingen onder ons (en dat zijn er nogal wat in Nijmegen) vooral de maand van carnaval. Of zoals sommige van mijn bestuursgenoten zouden zeggen: carnavál. Het zal jullie door de manier waarop ik praat (wat sommige van mijn bestuursgenoten ABN noemen. Zelf zou ik dat natuurlijk nóóit zeggen) waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat ik niet uit het zuiden kom. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik niet van carnaval hou. Of beter gezegd, ik hou niet van carnavalsmuziek. Grote kans dat als er in de Fuik weer eens zo’n nummer voorbij komt, je mij met m’n armen over elkaar en een chagrijnige kop ziet totdat het nummer voorbij is. Ik ben er gewoon niet aan gewend, en zal er ook niet aan wennen.

Vacature SPiN-bestuur 2015-2016

Het bestuur van SPiN is op zoek naar opvolgers!

Ben jij op zoek naar:
- Een nieuwe uitdaging?
- Een unieke kans om jezelf te ontwikkelen?
- Een jaar vol leuke evenementen en gezelligheid?

Solliciteer dan voor het SPiN-bestuur van 2015 – 2016!

Als bestuurslid van SPiN ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een van de grootste studieverenigingen (ongeveer 1600 leden) van de Radboud Universiteit. Tijdens een bestuursjaar ben je ongeveer 30 uur per week bezig met het uitvoeren van je bestuursfunctie, algemene bestuurstaken en met deelname aan activiteiten. Hoewel commissie- of bestuurservaring een pré is, is het zeker geen vereiste. Wel moet je gemotiveerd zijn om te leren. Tijdens een bestuursjaar ontwikkel je nuttige vaardigheden, leer je wat er komt kijken bij het aansturen van een grote organisatie, doe je veel nieuwe contacten op en kom je in veel leuke en unieke situaties terecht. Een jaar SPiN-bestuur staat gelijk aan een onvergetelijke ervaring!

Dropping

De dagen worden langer en de temperatuur wordt aangenamer, tijd voor de leukste buitenactiviteit van het jaar: de SPiN-dropping! Ben jij een echte scout en laat je richtingsgevoel je nooit in de steek? Of ben je gewoon toe aan een gezellige activiteit met je vrienden? Haal dan je zaklamp en wandelschoenen maar alvast tevoorschijn, want op 30 april kan je deze goed gebruiken tijdens de barre terugtocht naar de bewoonde wereld. Voor een overlevingspakketje voor onderweg wordt gezorgd, een paar slokjes van deze fles en je bent weer warm! Uiteraard staat er bij aankomst op de eindlocatie ook een warm kopje soep voor jullie klaar. Daarnaast krijgt de groep met de snelste tijd nog een leuk prijsje! 

Congres: Weet wat je Eet

Eten, eten en nog meer eten! We doen het iedere dag en staan er nauwelijks bij stil hoeveel dit eigenlijk verbonden is met psychologie. Hoe wordt het bijvoorbeeld opgenomen in het brein? Hoe gaat het samen met opvoeding, verslaving? En wat dacht je van al die restjes die je niet op eet? Werken de superfoods nu echt? Of wil je graag meer weten over diëten? Deze, en nog veel meer andere onderwerpen, komen aan bod op het congres "weet wat je eet". Aanmelden kan op de SPiN-kamer. Kijk op het evenement voor meer informatie over de sprekers. De prijs voor een dagticket voor leden is 4 euro (5 euro voor niet-leden). Ook kun je naar losse rondes voor maar 2 euro! (2,50 voor niet-leden). De dagtickets zijn inclusief lunch, de rondetickets niet. De inschrijvingen openen maandag 13 april, dus meld je snel aan voor het congres!

Leenservice

Rekenmachine of woordenboek vergeten voor een tentamen? Je kunt deze tegen een borg van 5 euro of een belangrijk pasje op de SPiN-kamer komen lenen! Let op, het aanbod is beperkt dus op = op.

Buitenlanddag Ahoy Rotterdam

Geïnteresseerd in studeren, stage lopen, werken of reizen in het buitenland? Kom dan op zaterdag 25 april naar Ahoy Rotterdam!

Op zaterdag 25 april organiseert Wereldwijzer weer een voorlichtingsdag over studeren, stage lopen, werken en reizen in het buitenland in Ahoy Rotterdam. 

Deze dag is een initiatief van organisaties om meer mensen te inspireren tot studeren en stage lopen in het buitenland. In Ahoy Rotterdam komt je op een informatiemarkt alles te weten over studeren, stage lopen, werken en reizen in het buitenland. Naast de informatiemarkt waar alle organisaties staan, worden ook presentaties gegeven door de verschillende organisaties en zullen er workshops plaatsvinden. Je kunt tussen 11.00 en 16.00 met een gratis ticket vrij inlopen.

Het volledige programma aan presentaties en een overzicht van de aanwezige organisaties is te vinden op www.wereldwijzer.nl/ssrrotterdam. Via deze pagina kan je ook gratis tickets bestellen voor dit event.

Themadag: Tompoulicious!

Hoera! Voor de meesten zitten de tentamens er weer bijna op. En dat moet gevierd worden!

Daarom wordt er op dinsdag 14 april weer een themadag georganiseerd op de SPiN-kamer, namelijk 'Tompoulicious'!
Tussen 10:00 en 15:00 uur zullen er verschillende lekkernijen voor je klaarstaan op de SPiN-kamer, zoals soesjes, tompouchjes en brownies. Kom dus samen met ons genieten van je vrijheid, zoetigheid en gezelligheid!

Tot dan!

S-feest

Zin in een goed feestje? Schrijf dan alvast woensdag 29 april op in je agenda want dan zal opnieuw het legendarische S-feest plaatsvinden! De verenigingen CognAC, Den GWS, Mycelium, SPiN, Umoja en Postelein slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar om een vet feest neer te zetten. Het S-feest zal plaatsvinden in Doornroosje van 22.00 tot 04.00 uur. De kaarten zijn vanaf maandag 13 april te koop op de verenigingskamers. Voor leden kost een kaartje €4,- en voor niet leden €5,-. Zorg alvast dat je in het bezit bent van een kaartje en kijk samen met ons uit naar de 29e!

Lezing: Drugs en Bewustzijn

Een koffie ‘s ochtends, een biertje 's avonds en tussendoor nog iets roken. Je bent zeker met een van de dingen bekent en weet ook hoe je je daarna voelt. Maar weet je eigenlijk wat er nu precies gebeurt? Wat doen drugs met ons bewustzijn? Op die vraag wil Maarten Belgers bij de volgende SPiN lezing antwoord geven. Meld je daarom nu aan door te mailen naar lezing@spin-nijmegen.com of door langs te komen op de SPiN-kamer. Alleen op Facebook aangeven dat je komt is geen geldige aanmelding. Geef bij je aanmelding ook aan of je SPiN-lid bent, want dan is de entree gratis! Voor niet-leden is het 1,00 euro. De lezing vindt plaats op 14 april in TvA 8.00.12 en begint om 19:00. Aanmelden via: lezing@spin-nijmegen.com.

Boekenverkoop

Vanaf deze week kun je weer een maand lang met korting je boeken bestellen via onze boekenwebshop! Voor vragen over het bestelproces kun je natuurlijk altijd even langskomen op de SPiN-kamer, of een mailtje sturen naar onderwijs@spin-nijmegen.com.

Lijkt het je overigens leuk om een medestudent te helpen door middel van het geven van bijles, en een centje bij te verdienen? Stuur dan ook gerust een mailtje.

Pagina's