Therapieëndag

Ben jij geïnteresseerd in de vele therapieën die de psychologie rijk is? Zie je jezelf wel als therapeut aan de slag gaan na je opleiding, maar heb je eigenlijk nog geen goed beeld van hoe zo'n therapie er in de praktijk uitziet? Dan is Therapieëndag het evenement voor jou! Op 11 februari zullen van half 11 tot 4 uur allemaal therapeuten naar de Radboud Universiteit komen om workshops te geven zodat je alvast een idee krijgt hoe het zal zijn om straks als therapeut te gaan werken. Je kunt kennis maken met onder andere therapie met honden, therapie bij eetstoornissen en nog veel meer! Houd voor meer informatie over de therapieën deze pagina in de gaten. De therapieën worden binnenkort bekend gemaakt!

Inschrijvingen starten 2 februari op de SPiN-kamer. Wees er snel bij want vol is vol! Voor leden van SPiN of SPS-NIP kost deze dag slechts 3 euro, voor niet-leden 5 euro.

Locatie: Spinoza

Prijs
Leden SPiN/SPS-NIP: 3 euro
Niet-leden: 5 euro

Tijd:
Ronde 1 (10:45 - 12:00)
Ronde 2 (13:00-14:15)
Ronde 3 (14:30-15:45)

Voor vragen kun je gerust een mailtje sturen naar: orientatie@spin-nijmegen.com

Psypop

Het is bijna zover! Dinsdag 10 februari vindt de jaarlijkse bandcontest van SPiN weer plaats: Psypop. Dus als jou het leuk lijkt om met je vrienden en studiegenoten naar goede live muziek te luisteren onder het genot van een drankje, te dansen en/of lekker mee te zingen, kom dan op 10 februari naar Brebl (Waalbandijk 14e/14f, in het Honigcomplex).

Tijdens de avond zullen 4 bands het tegen elkaar opnemen om zich aan het eind van de avond 'Winnaar van Psypop 2015' te kunnen noemen. Wie wint, is geheel julie keuze! De bands die zullen optreden zijn: 'Call it - Lacuna', 'Skyway Avenue SA', 'Krek' en 'Don't Forget the Joker'. Zij zullen zorgen voor een grote variëteit aan muziek. Op dit evenement zullen deze bands gedurende de week verder voorgesteld worden, dus zorg dat je dit in de gaten houdt! De presentatie zal dit jaar verzorgd worden door niemand minder dan hoogleraar Thijs Verwijmeren.

Maar dat is nog niet alles! Dit jaar heeft de commissie ook een special act kunnen regelen... Maar wie dit is of zijn blijft natuurlijk een mysterie tot op de avond zelf. Kortom, deze avond wil je niet missen! Vanaf dinsdag 27 januari (morgen dus!) om 10:00 uur kun je een kaartje kopen op de SPiN-kamer. De prijs voor leden is €4,-, voor niet-leden bedraagt dit €5,-. Wees er snel bij want VOL=VOL!

Opvolgers gezocht!

Het lijkt nog zo ver weg, maar ook wij moeten beginnen met het zoeken naar opvolgers. Ben jij volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging, een unieke kans om jezelf te ontwikkelen, een jaar vol ontzettend leuke activiteiten en heel veel gezelligheid? Wil jij je netwerk verbreden, ervaren hoe het is om met een team samen te werken en je CV verbreden? Dan is een bestuursjaar bij SPiN wellicht iets voor jou!

Om je wat beter in te lichten over wat zo'n jaar precies inhoudt, organiseert het bestuur op maandag 9 februari om 12.30 uur in TvA 8.k.15 een bestuursvoorlichting. Ieder bestuurslid zal wat vertellen over zijn of haar taken binnen het bestuur en wat hier verder allemaal bij komt kijken.

Iedereen is van harte welkom! Om een inschatting te maken hoeveel mensen er komen, zou het fijn zijn als je je even aanmeldt door een mailtje te sturen naar secretaris@spin-nijmegen.com.

Bestuursblog December

Gelukkig nieuwjaar dames en heren, ik hoop dat jullie een net zo onproductieve kerstvakantie hebben gehad als ik, het was heerlijk!
We’re going to New York City! Mooi momentje toen we woensdag, 07 januari op de uni aankwamen en er al 30 mensen sinds de vroege ochtenduurtjes in slaapzakken, met ontbijt & zelfs muziek op de inschrijvingen lagen te wachten. Nadat de studiereis in 2014 niet geheel vol was gekomen waren we in eerste instantie van plan deze dit jaar veiliger aan te pakken. In een (goed overwogen) beslissing werd deze plan dan geheel omgegooid – en, op advies van een andere grote studievereniging, naar bestemmingen van buiten Europa gekeken. Op het moment dat New York was gekozen, moesten we nog een hele maand stil houden – niet mijn sterkste punt: Ik schat dat ik de naam van de stad ten minste 10 keer door de SPiN-kamer heen heb gegild, maar op de een of andere manier heeft het bijna niemand meegekregen. Bedankt bij deze aan de mensen die het wel hebben meegekregen, en stil hebben gehouden…

Bestuursblog November

Deze maand rest mij de taak tot het schrijven van de alprachtige bestuursblog om jullie een kijkje in ons dagelijkse leven te geven. Ik weet niet of ik de fabeltastische kunsten van Job vorige maand kan overtreffen, maar ik zal toch zeker een poging wagen.

Na lang getwijfel over een (of meerdere) onderwerp(en) voor deze blog en het meerdere malen herschrijven ervan, ben ik er toe gekomen dat het meest informatief is om een soort weekoverzicht te geven van een gemiddelde week. Maar dan iets korter natuurlijk ;).

Op maandag probeer ik over het algemeen te voorkomen dat de bestuurskilo’s eraan vliegen door nog even te gaan sporten. Daarna ga ik altijd even naar de SPiN-kamer om bij te praten met iedereen en m’n mails door te kijken enzo. En om de dag goed af te sluiten probeer ik altijd nog naar m’n college te gaan. Vroeger was ik een heel ijverige student maar dat is dit jaar een beetje (heel erg) omgeslagen. ’s Avonds is er dan vaak nog een cobo. Een Constitutieborrel, een soort voorstelborrel van een ander bestuur, houdt in principe in dat je je gaat bezatten (deels) op kosten van een bestuur dat de borrel organiseert en hen een cadeautje brengt. Daarnaast is een van de leukste bezigheden die avond: brassen. Dit is een soort stelen en weer terug brengen. Er zijn 5 dingen die gebrast mogen worden: de pedel (omroeper), de pedelstaf, de vlag, het gastenboek en bestuursleden zelf. Als een van die dingen buiten het café komt waar de cobo plaatsvindt, kan er een brasbrief geschreven worden door de ‘dieven’ die dan een tegenprestatie mogen eisen. Dit is al met al echt een leuke, zatte en soms pijnlijke bedoeling (brassen kan er best ruig aan toe gaan).

Bestuursblog Oktober

Hallo lieve leden,

Zo, daar gaat ie dan! De allereerste bestuursblog van dit jaar (en de allereerste blog die ik schrijf in mijn leven). Ik moet bekennen dat ik nu pas een beetje ga begrijpen wat het begrip ‘writer’s block’ inhoudt… Maar belofte maakt schuld, dus veel leesplezier allemaal! Ik heb dan wel weer het geluk om de blog nú te mogen schrijven, na twee maanden van ongelooflijk veel nieuwe indrukken, ervaringen en ontmoetingen. Het nieuwe collegejaar is natuurlijk voor iedereen een verse start. De eerstejaars gaan een totaal nieuwe fase van hun leven in, de tweedejaars zijn eindelijk een beetje gesetteld in Nijmegen en de derdejaars voelen zich stiekem misschien alweer een beetje te oud worden… Maar voor mij persoonlijk hebben de laatste paar maanden bijna volledig in het teken gestaan van een andere grote verandering: Van altijd braaf studerende en puntenhalende student naar studie-ontwijkend maar dolenthousiast bestuurslid van SPiN. En ik kan het tot nu toe iedereen aanraden: ik heb in de laatste maanden meer geleerd – een heleboel nieuwe skills, maar vooral veel dingen over mezelf en hoe ik in elkaar zit – dan in de jaren daarvoor het geval is geweest.