International-⁠Dutch students evening

Would you like to meet people with different nationalities? This event is for Dutch and international psychology students to meet each other. You will get a chance to talk and after a while we start playing some games to get to know each other. At the end you can specify your preference for a buddy and we will make the couples (Dutch-international) in a few days. Afterwards you can stay and talk as long as you want. So the whole event is to check if you can find a nice buddy-match, signing up is non-obligatory and therefore at the end of the event. So bring all your psychology friends to this free and fun event! For more information of questions, mail: internationalisering@spin-nijmegen.com.

Tips voor studenten: Druk van de vaste lasten verlagen

Een bepalend thema die de media beheersen zijn de vaste lasten. Of dit nu gaat op programma's op televisie of reclamespotjes op tv, radio of internet. Continu wordt er door internetproviders , energieleveranciers en verzekeringsmaatschappijen gewezen op gunstige tarieven en hoeveel je wel niet zou kunnen besparen. Aanleiding voor ons om deze drie eens te bekijken en wat vrijblijvende tips mee te geven.

Internetproviders

Voor internetproviders en televisie aanbieders, zoals KPN, Ziggo, Tele2 en UPC geldt in meer of mindere mate hetzelfde als bij energieleveranciers. De producten zijn sterk vergelijkbaar, maar de prijsverschillen zijn vaak groot. Toch laten de internet aanbieders zich minder goed vergelijken vanwege vele kleine nuanceverschillen. Zo biedt de één een hoge uploadsnelheid of juist downloadsnelheid bij internet. Ook zijn er aanbieders die een gratis modem leveren of juist aan gratis monteur om alles te installeren. Wanneer je zelfs zou kiezen voor interactieve televisie, dan worden mogelijkheden nog groter, zoals een hd-recorder met of juist zonder korting. Gerenommeerde aanbieders, zoals je kan zien aan de tarieven van KPN, hanteren ook voor hun klantenservice relatief dure tarieven. Ook zijn er meer garanties voor reparaties en zogenaamde "up-time'. Budget aanbieders geven deze garantie niet of op een minder hoog niveau. De tarieven zijn er dan ook naar. Weeg daarom af wat je belangrijk vindt en kies voor een partij die daarbij het laagste tarief hanteert.

JFV-SPiN Feest: Springbreak in de RAGweek

Op deze fantastische dinsdagavond zullen de JFV en SPiN alles uit de kast halen om er een geweldige avond van te maken. De lente staat voor de deur, vandaar: Springbreak in de RAGweek! De Drie Gezusters zal omgetoverd worden tot een prachtig beachfestijn. De opbrengsten van dit prachtige feest zullen naar de RAGweek gaan. Kom naar dit feest voor een onvergetelijke avond!

Kosten: leden 1 euro (JFV of SPiN); niet-leden 3 euro

Lezing: Sekten

Mysterieus en gesloten, fanatiek en vaak gelovig. Wat weet jij van sekten? Hoe ontstaan ze, waar gaan ze over en wie heeft daar de leiding? Wat wil je weten van sekten? De relatie tussen identiteit en ritualiteit, het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing en meer, in de komende SPiN lezing zal Léon van Gulik hier over komen vertellen. Naast zijn werk als docent betreffende dit onderwerp, geeft hij ook lezingen op dit gebied. Een kundige spreker dus over een interessant onderwerp, deze lezing wil je niet missen! Meld je daarom nu aan door te mailen naar lezing@spin-nijmegen.com of langs te komen op de SPiN-kamer. Alleen op facebook aangeven dat je komt is geen geldige aanmelding. Geef ook aan of je lid bent, want dan is de entree gratis! Voor niet leden is het 1,00 euro. De lezing vindt plaats op 4 maart in TvA 8.00.13 en begint om 19:00.

Nieuw op de site!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, zijn er een aantal nieuwe pagina's aan de website toegevoegd! Zo kun je als je benieuwd bent naar de geschiedenis van SPiN, hier meer lezen over de oprichting. Daarnaast schrijft het bestuur elke maand een bestuursblog, die je vanaf nu hier kunt vinden. Ook kan je de stukken voor de ALV's nu makkelijker vinden onder 'Documenten'. Meer weten over de oud besturen kan hier.
Tot slot is er vanaf nu ook een aparte pagina voor actieve leden! Hier kunnen actieve leden alle documenten terug vinden die voor hen van belang zijn en bovendien komen hier ook alle foto's van de SocialCie activiteiten te staan.

ALV: Secretarieel & Financieel Halfjaarverslag

Aan het begin van het jaar heeft het VIIe bestuur een beleid geschreven met haar plannen voor dit jaar. Halfjaarlijks en aan het einde van het jaar moet het bestuur verantwoording afleggen voor het gevoerde beleid. Dit gebeurd middels twee verslagen, namelijk het secretarieel en financieel (half)jaarverslag. In de aankomende ALV zullen het secretarieel en financieel halfjaarverslag gepresenteerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid hier vragen over te stellen.

De definitieve agenda en bijbehorende stukken staan minimaal één week vóór de ALV op de website, onder het kopje 'Over SPiN' > Documenten (link: http://www.spin-nijmegen.com/spin/Documenten). Je hebt de mogelijkheid de vergaderstukken uit te printen op de SPiN-kamer of om deze op eigen gelegenheid uit te printen. Lees de stukken zorgvuldig door en vergeet je SPiN-sticker niet mee te nemen naar de ALV. Mocht je iemand willen machtigen, dan kan dit door vóór de ALV een briefje in te leveren bij de secretaris. Vergeet daarop niet je handtekening en de datum van de ALV te zetten. Chris van Heijster zal de functie van technisch notulist vervullen. Jeroen Weerwag zal de functie van technisch voorzitter vervullen. We hopen jullie allemaal op 3 maart te zien om 19.00 in Café van Buren!

Batavierenrace 2015

Hou je ook van sporten en feesten? Dan hebben wij de activiteit voor jou! De 43e Batavierenrace staat namelijk weer voor de deur. Van 24 tot 26 april vindt het plaats: de leukste estafetteloop voor studenten van Nijmegen naar Enschede, en SPiN is er bij!
Voor maar €25,- voor SPiN-leden en €27,50 voor niet-leden krijg je een weekend vol sport, feest, gezelligheid, eten, drinken (lees: bier), massages en spierpijn niet te vergeten. Wat wil je nog meer?!

Wil je meedoen? kom dan vanaf 3 februari naar de SPiN-kamer om je in te schrijven, maar wees snel want er zijn maar 22 plekken. Je kunt je inschrijven op loopafstand variërend van 3,4 tot 10 kilometer, dus je kan een afstand kiezen die bij je past (LET OP: Wanneer je vroeg komt, heb je natuurlijk meer kans op je favoriete afstand). De SPiN-kamer is vanaf 10 uur geopend en je kan zowel contant betalen als pinnen.

Tot dinsdag!

Opvolgers gezocht!

Het lijkt nog zo ver weg, maar ook wij moeten beginnen met het zoeken naar opvolgers. Ben jij volgend jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging, een unieke kans om jezelf te ontwikkelen, een jaar vol ontzettend leuke activiteiten en heel veel gezelligheid? Wil jij je netwerk verbreden, ervaren hoe het is om met een team samen te werken en je CV verbreden? Dan is een bestuursjaar bij SPiN wellicht iets voor jou!

Om je wat beter in te lichten over wat zo'n jaar precies inhoudt, heeft het bestuur op maandag 9 februari een bestuursvoorlichting georganiseerd. Ieder bestuurslid heeft wat verteld over zijn of haar taken binnen het bestuur en wat hier verder allemaal bij komt kijken. Wil je de slides van deze presentatie bekijken? Mail dan naar info@spin-nijmegen.com.

Er zullen nog verschillende activiteiten rondom het zoeken van opvolgers georganiseerd worden, dus houd de site en Facebook hiervoor goed in de gaten. Daarnaast kun je ook een dagje meelopen met een bestuurslid of een keertje een vergadering van het bestuur bijwonen. Hiervoor kun je ook mailen naar info@spin-nijmegen.com. Voor vragen kun je ook altijd langs de SPiN-kamer komen!