Zomerblog van bestuurslid Mesian

Kill the boy. Kill the boy, and let the man be born. Meesten van ons kregen waarschijnlijk ooit eens dit of een soortgelijk advies: wij moeten volwassen worden. Dit is een moderne, moeilijke wereld en wij moeten op gegeven moment gewoon eens beginnen met serieus doen om hier ons plekje te vinden, zegt men. Daarbij doet iedereen uiteraard zijn best om zichzelf (en zijn CV) zo efficiënt en snel mogelijk zo ver mogelijk persoonlijk verder te ontwikkelen,en dit dan in ieder geval meer succesvol dan al je collega’s en vrienden: academische studie, buitenlandervaring, Honours-programma, bijbanen, vrijwillige engagement. De lijst aan extra taken waarmee we onszelf maar al te graag mee bemoeien is eindeloos en op deze lijst is natuurlijk ook dat ene ding te plaatsen wat de laatste tijd meer een stempel heeft gedrukt op mijn leven dan al het andere: het bestuursjaar.

Koepelvereniging NKSW Kompanio is opgericht!

Sinds kort is er voor de studieverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen een koepelvereniging opgericht! De vereniging dient als een punt van samensmelting van de studieverenigingen. De vereniging zal streven naar het creëren van een sterk samenwerkingsverband. Er wordt gestreefd naar belangenbehartiging van de studieverenigingen van de FSW op facultair en universitair niveau. De vereniging zal de leden dichter bij elkaar brengen om onderlinge contacten te bevorderen. 

Welkom in Nijmegen: Taalcursusactiviteit SPiN 2016

Am Donnerstag, den 14 Juli, ist es wieder soweit! Wir von der Studienvereinigung Psychologie in Nijmegen (SPiN), bieten euch zukünftigen Studenten der RU eine gezellige Aktivität an! Der inhaltliche Teil mittags im Anschluss an den Sprachkurs ist nur für die zukünftigen Psychologen vom Juli-Sprachkurs gedacht, ihr kriegt auch noch eine schriftliche Einladung hierfür. Sobald es um 17:30h in die Stadt geht, sind ALLE zukünftigen Studenten von allen Studiengängen herzlich willkommen! DIE Gelegenheit um Nimma’s Hotspots und auch Eure zukünftigen Mitstudenten der Radboud-Uni schon mal besser kennen zu lernen!

Tips voor studenten

Druk van de vaste lasten verlagen

Een bepalend thema die de media beheersen zijn de vaste lasten. Of dit nu gaat op programma's op televisie of reclamespotjes op tv, radio of internet. Continu wordt er door internetproviders , energieleveranciers en verzekeringsmaatschappijen gewezen op gunstige tarieven en hoeveel je wel niet zou kunnen besparen. Aanleiding voor ons om deze drie eens te bekijken en wat vrijblijvende tips mee te geven.

Bericht van de voorzitter

Vol enthousiasme en gedrevenheid ben ik begonnen aan dit bestuursjaar. Ik had de eer om de voorzittersfunctie te vervullen en had het geluk om in een gemotiveerde, gezellige groep terecht te komen die SPiN dit jaar bestuurt. Je zou denken, wat kan er misgaan?

Helaas laat mijn gezondheid mij net dit jaar in de steek. Ik heb dan ook moeten concluderen dat ik niet langer in staat ben om mijn bestuursfunctie uit te oefenen. Ik wil iedereen bedanken voor het super leuke en leerzame eerste deel van het jaar. Het was een onvergetelijke tijd! Veel succes en vooral veel plezier nog dit jaar!

Groetjes,

Jelle van Hattem

Nieuwe selectieprocedure master GZP 2016-2017

Met ingang van studiejaar 2016-2017 zal de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie een intake- en selectieprocedure hanteren. 
De laatste jaren kent de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie een grote toestroom. Bovendien kampen afgestudeerden met een lange wachttijd om in aanmerking te komen voor een GZ-plaats. Daarom heeft de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie besloten om een selectieprocedure te gaan hanteren, indien het aantal kandidaten de in de praktijkinstellingen beschikbare stage-capaciteit ver overtreft.

Lidmaatschap SNUF

Help SPiN, word lid van het Nijmeegs Universiteitsfonds!
Met het studentlidmaatschap van de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) kun je het studentenbestuur van SPiN helpen om én vaker én grotere én nog gevarieerdere activiteiten te organiseren. Hoe? Door bij je aanmelding ons als doelvereniging op te geven. Het Universiteitsfonds maakt je lidmaatschapsbedrag van €8,50 per jaar dan één op één over aan SPiN. Hier haal je zelf ook voordeel uit doordat je dan zelf subsidies aan kan vragen bij SNUF en je krijgt als welkomstcadeau een handige USB-stick van 8 GB! Verder ontvang je vier keer per jaar de nieuwsbrief van het SNUF en word je op de hoogte gehouden van speciale Nijmeegse studentenactiviteiten.

Je kan je aanmelden via deze link of door op de SPiN-kamer langs te komen en het aanmeldformulier in te vullen.

Pagina's