Bestuursblog Maart

Het is moeilijk te geloven, maar we zijn inmiddels al weer ruim halverwege ons bestuursjaar. Voor mijn gevoel zijn we pas net begonnen, maar niets is minder waar. Maart is namelijk de maand waarin onze halfjaarlijkse algemene ledenvergadering heeft plaats gevonden en de zoektocht naar opvolgers is begonnen.

Op 3 maart 2015 was het dan zover, de halfjaarlijkse ALV. Hierin hebben we teruggeblikt op het beleid en de begroting die we aan het begin van het jaar gepresenteerd hebben. Daarnaast presenteert de kascontrolecommissie nog een stuk over de stand van de boekhouding wat voor mij natuurlijk extra spannend is. Gelukkig is de vergadering erg soepel verlopen en stonden we om 22.30 alweer in de Fuik om te vieren dat het erop zat!

Excursie Trubendroffer Verslavingskliniek

Ben jij geïnteresseerd in de verslavingszorg en zou jij wel eens een kijkje willen nemen in een van de Trubendorffer klinieken? Meld je dan nu aan! SPiN organiseert op 4 juni een excursie naar de Trubendroffer kliniek in Tilburg, een verslavingskliniek opgezet door ervaringsdeskundige Dick Trubendorffer. We vertrekken gezamenlijk rond 10:45 vanaf het station Nijmegen met de trein naar Tilburg. Waarschijnlijk zijn we rond 15:00 weer terug in Nijmegen. Let op de treinreis moet je zelf betalen, voor de Duitsers onder ons kan dat met 40% korting. De inschrijvingen gaan open op donderdag 28 mei. Er zijn niet veel plaatsen dus meld je snel aan op de SPiN-kamer! De excursie is gratis voor leden en 1,- euro voor niet-leden.

Favorieten van Wigboldus Lezing

Voor de laatste SPiN-lezing van dit jaar hebben we voor een legende gezorgd! Niet alleen was hij de held van de AIP colleges, maar als leukste hoogleraar is hij ook teruggevraagd bij de Universiteit van Nederland! Nu hoef je niet achter je computer te zitten om het te zien, je kan het zelf live beleven! Op 1 juni vertelt prof. dr. Daniël Wigboldus over zijn favoriete onderwerp! Wat dit is? Dat is (en blijft) een verrassing! Dat wil je toch niet missen?! Bij zijn is meemaken!
De lezing is op maandag 1 juni, om 19:00 in SP1. De toegang is gratis voor SPiN-leden en kost €1,- voor niet-leden. Inschrijven kan op de SPiN-kamer of via lezing@spin-nijmegen.com. Let op: je bent niet ingeschreven als je alleen via Facebook aangeeft dat je aanwezig bent! Het wordt een spektakel, dus komt dat zien!

SPiN-feest: Proosten in het Midden-Oosten!

SPiN is going to show you a whole new world! Laat al je wensen in vervulling gaan en kom woensdag 27 mei naar de Drie Gezusters om een machtig mooi feestje te vieren. Ga verkleed als oliesjeik, farao, buikdanseres of Alladin! Dus stap op je vliegende tapijt en kom om 23:00 uur het vloeibare goud uit de gratis fust drinken. Kom je van buiten het Midden-Oosten (oftewel geen SPiN-lid) is de olieprijs €3,- en wanneer je wel uit het Midden-Oosten komt (wel SPiN-lid) dan is de toegang tot de piramide gratis!

We zien jullie graag allemaal de 27e!

Radboud Sports

In de middag van 19 juni gaan studenten en medewerkers van de verschillende faculteiten met elkaar de strijd aan om de Radboud Cup tijdens Radboud Sports. Doe mee of kom kijken!

Er is een competitie voor negen verschillende sporten:

  • Basketbal
  • Hockey
  • Schaken
  • Teambattle
  • Tennis
  • Veldloop
  • Virtual Bike Race
  • Voetbal
  • Volleybal 

Meer informatie is te vinden op de website en aanmelden kan hier. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen: iedereen is welkom! Kun je niet komen sporten? Kom dan als supporter! Aan het einde van de dag kunnen alle sporters en supporters aanschuiven voor een hapje en een drankje. Het wordt een onvergetelijke dag!

Leenservice

Rekenmachine of woordenboek vergeten voor een tentamen? Je kunt deze tegen een borg van 5 euro of een belangrijk pasje op de SPiN-kamer komen lenen! Let op, het aanbod is beperkt dus op = op.

Boekenverkoop

Vanaf deze week kun je weer een maand lang met korting je boeken bestellen via onze boekenwebshop! Voor vragen over het bestelproces kun je natuurlijk altijd even langskomen op de SPiN-kamer, of een mailtje sturen naar onderwijs@spin-nijmegen.com.

Lijkt het je overigens leuk om een medestudent te helpen door middel van het geven van bijles, en een centje bij te verdienen? Stuur dan ook gerust een mailtje.

Tips voor studenten: Druk van de vaste lasten verlagen

Een bepalend thema die de media beheersen zijn de vaste lasten. Of dit nu gaat op programma's op televisie of reclamespotjes op tv, radio of internet. Continu wordt er door internetproviders , energieleveranciers en verzekeringsmaatschappijen gewezen op gunstige tarieven en hoeveel je wel niet zou kunnen besparen. Aanleiding voor ons om deze drie eens te bekijken en wat vrijblijvende tips mee te geven.

Internetproviders

Voor internetproviders en televisie aanbieders, zoals KPN, Ziggo, Tele2 en UPC geldt in meer of mindere mate hetzelfde als bij energieleveranciers. De producten zijn sterk vergelijkbaar, maar de prijsverschillen zijn vaak groot. Toch laten de internet aanbieders zich minder goed vergelijken vanwege vele kleine nuanceverschillen. Zo biedt de één een hoge uploadsnelheid of juist downloadsnelheid bij internet. Ook zijn er aanbieders die een gratis modem leveren of juist aan gratis monteur om alles te installeren. Wanneer je zelfs zou kiezen voor interactieve televisie, dan worden mogelijkheden nog groter, zoals een hd-recorder met of juist zonder korting. Gerenommeerde aanbieders, zoals je kan zien aan de tarieven van KPN, hanteren ook voor hun klantenservice relatief dure tarieven. Ook zijn er meer garanties voor reparaties en zogenaamde "up-time'. Budget aanbieders geven deze garantie niet of op een minder hoog niveau. De tarieven zijn er dan ook naar. Weeg daarom af wat je belangrijk vindt en kies voor een partij die daarbij het laagste tarief hanteert.

Nieuw op de site!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, zijn er een aantal nieuwe pagina's aan de website toegevoegd! Zo kun je als je benieuwd bent naar de geschiedenis van SPiN, hier meer lezen over de oprichting. Daarnaast schrijft het bestuur elke maand een bestuursblog, die je vanaf nu hier kunt vinden. Ook kan je de stukken voor de ALV's nu makkelijker vinden onder 'Documenten'. Meer weten over de oud besturen kan hier.
Tot slot is er vanaf nu ook een aparte pagina voor actieve leden! Hier kunnen actieve leden alle documenten terug vinden die voor hen van belang zijn en bovendien komen hier ook alle foto's van de SocialCie activiteiten te staan.