Bestuursblog Oktober

Hallo lieve leden,

Zo, daar gaat ie dan! De allereerste bestuursblog van dit jaar (en de allereerste blog die ik schrijf in mijn leven). Ik moet bekennen dat ik nu pas een beetje ga begrijpen wat het begrip ‘writer’s block’ inhoudt… Maar belofte maakt schuld, dus veel leesplezier allemaal! Ik heb dan wel weer het geluk om de blog nú te mogen schrijven, na twee maanden van ongelooflijk veel nieuwe indrukken, ervaringen en ontmoetingen. Het nieuwe collegejaar is natuurlijk voor iedereen een verse start. De eerstejaars gaan een totaal nieuwe fase van hun leven in, de tweedejaars zijn eindelijk een beetje gesetteld in Nijmegen en de derdejaars voelen zich stiekem misschien alweer een beetje te oud worden… Maar voor mij persoonlijk hebben de laatste paar maanden bijna volledig in het teken gestaan van een andere grote verandering: Van altijd braaf studerende en puntenhalende student naar studie-ontwijkend maar dolenthousiast bestuurslid van SPiN. En ik kan het tot nu toe iedereen aanraden: ik heb in de laatste maanden meer geleerd – een heleboel nieuwe skills, maar vooral veel dingen over mezelf en hoe ik in elkaar zit – dan in de jaren daarvoor het geval is geweest.

Misschien is het leuk om even wat persoonlijke hoogtepuntjes van mij in de afgelopen maanden te noemen. Voor mijn eerste hoogtepuntje die ik uit wil lichten (want er zijn er echt te veel om op te noemen) neem ik jullie een aantal weken mee terug in de tijd. Het was de avond van 30 september 2014, de avond van onze allereerste Algemene Ledenvergadering (ALV). In deze ALV mochten wij als VIIe bestuur voor het eerst onze ideeën aan jullie, onze leden, presenteren en uitleggen. Vooral het moment dat het beleidsvoorstel ingestemd werd en wij dus officieel geen kandidaatsbestuur meer waren, maar ‘gewoon’ bestuur, zal ik niet snel meer vergeten. Het plan waar wij, met z’n zevenen, maandenlang keihard aan gewerkt hadden, werd gewoon goedgekeurd! Ook het feestje achteraf zal mij, ondanks het (overmatig) alcoholgebruik, nog lang heugen ;). Een ander hoogtepunt van afgelopen maand is zeker het Eerstejaarsweekend. Dankzij een geweldige inzet van onder andere de commissie is er een topweekend neergezet, waar volgens mij veel eerstejaars een hoop nieuwe vriendschappen hebben gesloten. Precies waar dit weekend voor bedoeld is dus! Daarnaast kan ik nu eindelijk het puntje ‘Een cantus leiden in een beha’ van mijn bucketlist afhalen :). Bedankt hiervoor iedereen! Het laatste hoogtepunt wat ik uit wil lichten is voor mij persoonlijk misschien wel het allermooiste: de vele nieuwe mensen die ik in de afgelopen tijd heb mogen ontmoeten en leren kennen. Al die (nieuwe) leden die zich enthousiast en in grote getalen hebben opgegeven als actief lid, maar zeker ook alle mensen die gezellig langs zijn gekomen op de SPiN-kamer voor een kopje koffie of thee (of natuurlijk tijdens de drukbezochte themadag). Hopelijk zie ik jullie nog veel vaker dit aankomende jaar!

Natuurlijk hoort bij grote veranderingen ook dat je soms tegen dingen aanloopt die niet zo blijken te zijn als je dacht, of te gaan zoals je dacht dat ze zouden gaan. Zo blijken dagen waarop je, vaak met weinig uren slaap achter de kiezen, van ’s ochtends vroeg totdat de portier van het Spinozagebouw je uit de SPiN-kamer komt sleuren (zo rond kwart voor 10 ’s avonds), nog net iets slopender dan ik van tevoren had gedacht. Daaruit volgend bestaan weekenden voor mij op het moment vooral uit bijslapen en op zondagochtend lekker een potje voetballen. Ach ja, zoals een groot voetballer en wijs man ooit zei: ‘Elk (groot) voordeel heeft z’n nadeel’.

Poeh, bijna klaar. Het valt eigenlijk nog best mee, zo'n blogje schrijven. Ik heb er eigenlijk wel van genoten, een beetje lullen over mezelf. Hopelijk vonden jullie het ook niet te erg om te lezen. Voor tips en feedback sta ik natuurlijk open, kom dan vooral even langs op de SPiN-kamer :). Daarnaast hoop ik natuurlijk velen van jullie te zien op de aankomende SPiN-activiteiten. En voor de mensen die nog bezig zijn met hun tentamens: Veel succes!

Job Vervoordeldonk – Commissaris Informeel